The Stinking Bishop – The name doesn’t say it all!

De Stinking Bishop is één van onze geliefde roodbacteriekazen. Zijn naam is echter géén verwijzing naar het feit dat de kaas een behoorlijk geurige korst heeft, noch wordt hij in een abdij gemaakt door een zweterige hoogwaardigheid. 

Bishop is een gebruikelijke Engelse voornaam. En de Bishop uit ons verhaal had een probleempje met persoonlijke hygiëne, waardoor hij in zijn gemeenschap bekend stond als ‘Stinking Bishop’. Gelukkig was hij wel erg sterk in het veredelen van peren. Zo maakte hij een prachtige, sappige, zoete peer die na zijn dood de naam ‘Stinking Bishop’ kreeg. Toen Charles Martell in 1972 naar Laurel Farm in Dymock verhuisde om daar kazen te gaan maken van de melk van het zeldzame koeras Gloucester, moest hij nog een naam verzinnen voor zijn kaas. En omdat hij zijn kaas regelmatig waste met Perry, een soort eau-de-vie op basis van het vergist perensap van de ‘Stinking Bishop’ peer, besloot hij om zijn kaas ook naar Bishop te vernoemen.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.