BellaVitano Violetta

Dat kaas kan verbazen, dat leert onze BellaVitano Violetta ons wel. Het is een unicum (echt waar, er is er maar ééntje van). We namen namelijk een Reserve Cheese BellaVitano Gold, en rijpten hem gedurende 3 maanden af in een badje van jenever. Het resultaat: Een zoute kaas met zoete toetsen, violet van kleur. 

De BellaVitano Gold wordt gemaakt door de familie Sartori. De Italiaanse familie is 4 generaties geleden naar de US verhuisde, waar zij sindsdien kaasmaken. Hun kaasmakerij is gevestigd in Wisconsin, US. Ze hebben vele prijzen in hun prijzenkast staan, o.a. voor hun BellaVitano Espresso die ook in onze kaastoog ligt te pronken.  

Naast de Bellavitano’s heeft Sartori een portfolio aan klassieke Italiaanse kazen, zoals een Parmesan (geen reggiano natuurlijk, want die moet op Italiaanse bodem gemaakt worden), alsook een Fontina en een Asiago. Maar de BV Violetta, die is van huize Fort Félice!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.