De Saint-Marcellins van La Mère Richard

Eén van de beste Saint-Marcellins zijn degenen die afgerijpt worden door affineur La Mère Richard. Deze verrukkelijke kleine kaasjes zijn typisch enorm zacht en delicaat van structuur, en hebben een lichtgoud fijn geotrichum korstje. Eens je dit korstje doorprikt, loopt de kaasmassa binnenin zo naar buiten.

‘La Mère Richard’ was de bijnaam die Paul Bocuse gaf aan zijn goede vriendin Renée Richard. Renée was de dame die de Saint marcellin op een speciale (geheime) manier afrijpt in haar ‘Fromagerie’ in Lyon. En Paul Bocuse was de kok die 3 Michellinsterren op zijn mouw mocht spelden voor zijn restaurant L’Auberge Du Pont de Collonges. Vandaag is het Renées dochter die de zaak voortzet. Haar kaaswinkel is nog steeds gevestigd in Lyon. Het is een klein winkeltje in Halles Paul Bocuse, maar zeker de moeite om eens te bezoeken als u op doortocht naar de skivakantie bent.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.